Sverige är det enda land som, på detta sätt, serverar bruna bönor med sötsur sås. Om man har kummin, timjan, mejram, kyndel, fänkål eller anis i kokvattnet, då motverkar man gasbildning
Vi fick göra blomkålsris, avocados med nouri (gudagott), försommarsallad med sötsur asianinspirerad dressing, morotsbiffar, raw food-tacos med het tomatsalsa och guacamole allt inwrappat i salladsblad, mangobollar och så den ljuvligaste citrontårtan som jag nu också gjorde till Olivias skolavslutning
Bönorna är al dente, den sötsura såsen superb och det stekta fläsket var knaprigt och gott. Till maten serveras rivna morötter och fänkålskryddad vitkål
Sötsurfänkålssallad. skär fänkålen tunt, gärna med mandolin. Sötsurfänkålssallad. 1 fänkål. Gösen. börja grilla på skinnsidan i 2 min, vänd och grilla ytterligare 1 minut på köttsidan
Även om såsen INTE är sydostasiatisk har den vissa likheter med den kinesiska sötsura såsen. Hur som helst hade vi den här såsen till ris, mannen och pysen den äldre fick vårrullar till, och dessutom gjorde jag en chilistark wok med fänkål som jag ska blogga om strax
Till detta en sötsur senapscrme’. Man kan ju fylla köttet med precis vad man vill, men jag valde att smörsteka fänkål, gul lök & blanda med senap & fermenterad vitlök
Middagar Långkokt lammstek i olivolja, stomp med soltorkade tomater, citrusinkokt fänkål och vitlökstomater med apelsin och olivolja Thailändska laxbiffar med ris och wokade grönsaker Wokad fläskfilé, sötsur sås, ris Italienska köttbullar, färsk pasta, tomatsås Chili con carne Ceasarsallad Rattatouille med rökt skinka Köttfärssoppa Entrecà´te, machesallad Dillkött, potatis
Sötsur dipp. Finstrimla sockerärter, fänkål, morot och rättika. 1 fänkål. Lägg dem i kallt vatten med isbitar en stund, så att de blir riktigt krispiga