Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvin och 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn. Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. 3 dl portvin. 3 dl vatten
Lägg kantarellerna i blöt i varmt vatten. Skyn användes i såsen som gjordes på kantareller, plockade i skogen av min moster, och mandelpotatisen grävde mamma upp ur grönsakslandet
Red av såsen med maizena och servera gärna med hasselbackspotatis till. Värm upp vattnet, grädden och portvinet med buljongtärningarna och krydda och smaka av
Resultatet när ostarna blandats blir en ytterst trevlig historia som tillsammans med den sötare såsen på Earl Greykokta katrinplommon fungerar som ett mellanting av ostbricka och efterrätt
Rör om och tillsätt sedan balsamvinäger, kalvfond, portvin och vatten. Skall man göra en portvinssås istället, välj, Ruby, LBV eller en Allesverlorgen Fine Old Vintage
Krydda såsen med salt, svartpeppar, soja och smaka till sist av såsen med portvin och portvinsgelé. Ta ut kalkonen, sila av skyn (spara till såsen) och låt kalkonen kallna