Tillsätt hackad soltorkad tomat. Även om vi för det mesta grillar vårat kött nu under denna årstiden så får man ju inte glömma av alla goda pastarätter man kan göra med köttet också, tex pasta med oxfilé
Lite tomatpuré och soya om såsen behöver lite mera fyllighet. Såsen då. Lägg det sedan i en ugnsform på en bädd av morötter, lök, rotselleri, vitlök, tomat och bacon
Servera oxfilén med Hasselbackspotatisen, tomaterna, pepparsåsen samt grönsalladen. Låt såsen småkoka och rör då och då medan du fixar köttet och tar ut potatis och tomater
Sila och häll tillbaka såsen i kastrullen. Lägg tomaterna runt köttet i formen de sista 10–15 min. ca 30 min Lägg tomaterna runt köttet i formen de sista 10–15 min Rulla köttet i resten av örthacket och låt vila 10 min Skär köttet i
Dekorera med ett salladsblad, gurka och tomat. Portvinssås. Oxfilé. Sila såsen och serveras varm. 550 g oxfilé. 1Portvinssås6 msk smör 2-3 msk scharlottenlök, finhackad 0,5 tsk vitpeppar, grovkrossad 3 msk vetemjöl 3 dl red port vin 4 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1,5 msk kinesisk soja 3 msk kalvfond Salt efter tyckePotatisgratäng