Brie, Camembert. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Förutom till såsen är den oslagbar till en bit mogen brie eller camembert. När vi kom hem gick L ut i landet och plockade sallad och grävde upp lite potatis, och medan den kokade gjorde jag en jättegod sås till
Vill man gärna ha ost istället för efterrätt kan man testa att göra friterad camembert med varm hjortronsås istället, då följer man fortfarande det nordisk-italienska temat, och här passar champagnen utmärk som dryck
Till köttet gjorde jag en fikonsås som min kollega Anita tipsat om, som blev väldigt god. Jag lade bitar av camembert i mina och lät osten smälta i ugnen och klickade sedan lite fikonmarmelad i
Jag utgick ifrån det receptet och bara gjorde så att musslorna badade i lite mer sås. Ja, och så älskar jag camembert och chèvre, men längre än så går inte mina kunskaper
Makaroner i en gräddig, len ostsås må vara matens motsvarighet till ett duntäcke i en skön soffa men kanske något enahanda, det saknas lite färg och smakkontrast
Friterad Camembert med hjortronsylt (och vaniljglass). Kolasåsen gör man enkelt på kondenserad mjölk. Lägg upp med någon skopa vaniljglass, toppa med kolasås (recept nedan) och lite citronmeliss
Hade en kall sås denna gång, tzatziki, som var gjord på grekisk yoghurt, vitlök, hackad gurka. Jag drack mitt favoritrosé till ostarna som var kvibille gräddädel och en brie camembert tårta
Till detta gjorde vi Fredriks grymma potatisstomp, en rödvinssås och rotfrukter. Till efterrätt fick vi tre goda ostar, en Camembert, en blåmögel från spanien samt en opastöriserad getost