Rhode IslandsåsTore Wretmans klassiker är perfekt till naturella räkor, havskräftor och hummer. Klassisk krabbsåsHovmästarsås, gravlaxsås, krabbsås – kärt barn har många namn
Basilikasås. Blanda gräddfil, vitlök, basilika, peppar och salt. Vispa ihop äggula och vinäger. Tillsätt olja i en fin stråle under vispning och fortsätt vispa till en slät sås
Jag har bland annat gjort sill på rabarber och långpeppar, chili och koriander, rostad vitlök, rökig bbqsås och äpple och kanel som är lite av en personlig favorit
Smaksätt sedan såsen med vinäger, tomatpuré och salt och peppar. Vi gjorde egen deg och tomatsås och pizzan tillagades på en pizzasten, smakade som i Italien
Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och finhackad basilika. Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Till midsommar gjorde jag denna goda festrätt med marinerad fläskfilé och en grön örtsås. Strimla tomaterna (eller spara dem till dekoration, som jag gjorde) och basilikan och blanda i dressingen