färskpotatis kokt i vatten med salt och dill. Gott med en grillad, halv citron att pressa över. Det är lätt att övergrilla laxen så den blir torr, men den här var helt perfekt grillad
Gnid in tärningarna med ruben. Skär köttet i tärningar och trä upp tärningarna på grillspett. Skiva potatisen och lägg i en långpanna eller ugnsfast fat
Red av med maizena uppblandat med vatten och vispa ner tills du fått såsen så tjock som önskar. Du kan med fördel krydda med färska örter som timjan eller rosmarin om du vill
Idén var att göra en rätt med både kokt och stekt fisk (även om fisken i slutändan blev ångkokt och stekt) med en sås som matchade var och en av fiskbitarna
Remouladen gjorde jag helt från grunden och började först med majonäsen. Smaka av med salt. Idag fick jag för mig att göra lite Remouladsås och när jag ändå höll på blev det en Bearnaise oxå
Anders var potatisansvarig och bjöd på en helt ljuvlig gräddrostad färskpotatismed dragon. Blanda potatis och lök med olja, salt och peppar i en stor ugnssäker form eller långpanna
Blanda rumsvarmt smör med finhackad vitlök, timjan, salt och peppar. Medans steken står i ugnen förbereder du potatisen genom att skrubba den så den är ren men inte utan skal
Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på tvåsåser istället, nämligen kantarellsås och bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
Riktigt smakrikt och gott att äta som rulle med tortillabröd eller till en matig sallad. Hallå, nu måste jag bara få dela med mig av kvällens middag här hemma
Krydda med salt, peppar och rosmarin. Börja med grönsakerna. Skala potatis, morötter och lök. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.