Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålen och tomaterna med aluminiumfolie
Mot slutet har det mest varit olika sorters rotsaker och kål, men å, så många och fina sorter. Veckans helgbröd den här helgen blev ett bröd med morötter, fänkålsdill och kummin
Se till att skölja fänkålen efter att du delat den. Finhacka basilikabladen och mosa fetaosten med en gaffel tillsammans med basilikabladen och crème fraiche
Skiva den, purjolök och fänkål tunt. Lägg ner rotsakerna och låt koka ca 5 min. 250 g fänkål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g torskfilé ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 morot ½ purjolökar 250 g fänkål 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche karljohansvamp&timjan 1 dl Arla Köket® matlagningsgrädde ½ msk majsstärkelse 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng
Först får smöret smälta i grytan, därefter får fänkålsfrön fräsa med gul lök. Vänd ner räkskalen och låt dem gå med en stund, därefter tomatpurén som ger en finare färg