Fiskgratängmedfänkåloch citron. I kväll blev det en fiskgratängmed spättafilé. Gjorde några få förändringar i receptet, bland annat bytte jag ut champinjoner mot fänkål i såsen
Dessutom laga vi en varm morot- ochfänkålsalladmed persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Krydda med salt och peppar och droppa över färskpressad citron. Smörj den ugnsfasta formen med smör. Ansa purjolökarna, dela dem på längden och skölj dem ordentligt
Veckans helgbröd den här helgen blev ett bröd med morötter, fänkålsdilloch kummin. Dela i tre bitar och forma till runda bröd som du lägger med skarven uppåt i jäskorgar med mjölad duk
Mumsig morotssoppamed kokosmjölk, ingefära och lime. Servera med vitlöksbröd till. Häll tillbaka soppan mixad i crockpott när allt är mixat koka upp den häll i svamp och purjolöken och kör på hög tills gästerna kommer
Och i stället för att runda av med grädde blev det en mjölk- och mjölredning som rörs i på slutet. Soppan såg trevligare ut på bild med fina hela bitar men smaken är ändå viktigast - så ner med mixern bara
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Vi käkade den mumsiga såsen med kokt pasta och lite riven ost. se, skulle såsen smaksättas med sambal oelek, men eftersom jag ville vara lite mer äventyrlig så tog jag chipotlepaste i stället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.