Rosta hasselnötterna i en torrstekpanna tills det doftar gott och de fått lite färg. Jordärtskockan innehåller cirka 14 g/kh per 100 g och räknas då egentligen inte till de mer lågkolhydratvänliga grönsakerna eller rotfrukterna. Jordärtkockssoppa3 msk smör0,5 kg jordärtskockor1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 tsk chili3 dl grädde1 tsk salt smaka av nymalen svartpeppar0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin) vatten späd ut till önskvärd konsistens Topping1 pkt halloumi250 g champinjoner2 dl hasselnötterrostade och hackade nymalen svartpeppar färsk timjan. Jordärtkockssoppa3 msk smör0,5 kg jordärtskockor1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 tsk chili3 dl grädde1 tsk salt smaka av nymalen svartpeppar0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin) vatten späd ut till önskvärd konsistens Topping1 pkt halloumi250 g champinjoner2 dl hasselnötterrostade och hackade nymalen svartpeppar färsk timjan. 2 dl hasselnötter. 2 dl hasselnötter
Häll smöret över rotfrukterna. Strössla över hasselnötterna. 11,5 dl rostadehasselnötter, grovhackade. 13 msk pressad citronjuiceLägg upp rotfrukterna på ett serveringsfat, gärna i separata högar
Fräs grönsaker, rotfrukter, kryddor och tomatpuré i en stor kastrull tills det får lite färg. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna tills skalen börjar släppa
Skala rotfrukterna och hyvla dem med skalaren. Häll av vattnet och rör ner rotfrukterna direkt. Blanda dinkel och rotfrukter med apelsin, sallad och olja
Skala rotfrukterna och hyvla dem med skalaren. Häll av vattnet och rör ner rotfrukterna direkt. Blanda dinkel och rotfrukter med apelsin, sallad och olja
Rotfrukter är fantastiska, söta, nyttiga och ger mervärde till vilken måltid som helst. nuIngredienser150 g mörk choklad1 ¾ dl hakade hasselnötter½ tsk flingsalt1 ½ dl vispgrädde1 msk honung25g osaltat smörNär du nu har alla ingredienser så kommer nästa steg det är att börja göra tryfflarnaInstruktionerBörja med att haka chokladen i mindre bitar så att det är enklare att smälta chokladen
Servera med gott bröd och rostadehasselnötter. Kikärterna har bland annat hamnat i en, i mitt tycke, god och värmande gryta som har en härligt mustig smak som får samsas med smakerna från rotfrukter, pepparrot och dill