När bulgurn är färdig och svalnat något blanda med ca 4 msk av dressingen
Strimla alla grönsaker, fikonen och de soltorkade tomaterna
Börja med att steka rödlöken, morötterna och palsternackan på ganska hög värme i ca 3 minuter Tillsätt paprikan och grönkålen och stek ca 3 minuter till
Rör ner soltorkade tomater och torkade fikon
Tillsätt sist bulgurn och rör runt tills allt är fördelat
Servera med de kryddade nötterna
Kryddade nötter
¾ dl
sötmandel
¾ dl
hasselnötter
¾ dl
valnötter
1 msk
smör
1 msk
muscovadosocker
1 krm
kanel
1 tsk
honung
1 tsk
ljus sirap
Börja med att rosta mandlarna och hasselnötterna på 175 grader i ca 10 minuter Gnugga av skalet från hasselnötterna och grovhacka alla nötterna
Smält smöret och blanda i sockret på medelvärme
Rör i kanelen och tillsätt nötterna, blanda runt ca 2 minuter Häll ner sirap och honung och blanda runt
För över på bakplåtspapper och sprid ut nötterna så det inte blir en klump, låt svalna
Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör- &rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin
Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör- &rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin
Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör-&rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin
Sista kakan är ytterligare en klassiker som säkert finns i en mängd olika smakeroch varianter, och säkert är vi flera som suckar och tänker "barndom" när vi smaskar i oss en bit rulltårta
Hetta upp olja och fräs gurkmeja och ingefära någon minut under omrörning så att smakerna frigörs. Jag gjorde en supergod pulled pork med smak av apelsin och en afrikansk kryddblandning, och den sky som bildades var så mustig och god att jag bestämde mig för att göra soppa på den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.