Hummersoppa med hasselnötter och äpple
Taste by Louise
Taste by Louise
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner Tid: 2 timmar 2 humrar, kokta
  • 1 l hummerfond, (se Louises hummerfond längre ner)
  • hummerfond
  • 4 dl grädde
  • 4 msk cognac
  • 1 msk smör
  • 1 tsk maizena till redning, utrörd med
  • 2 msk vatten
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • Salt
  • 1 äpple, gärna Ingrid Marie
  • 0,75 dl hasselnötter
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 1-1,5 l Tid: 1 timma
  • 250 g hummerskal (cirka skal från två humrar)
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 morötter, skalade och hackade
  • 0,5 rotselleri, skalad och skuren
  • 1 fänkål, skuren
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk torkad timjan (eller några färska kvistar)
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 dl tomatpuré
  • 5 dl vitt vin
  • 4 msk olja till stekning
  • Vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.