Toppa med hackad persilja, turkisk yoghurt och rosepeppar. Salt/peppar/kanel/paprikapulver. Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja, och krydda med kanel, paprikapulver, salt och peppar
Salt/peppar/kanel/paprikapulver. Igår var jag sugen på två saker. zucchini och sötpotatis. Lite udda kompisar kanske, men vill man så kan även dessa två bli bästa vänner
1 tsk malen kanel. Putsa ankbrösten och snitta skinnet. Mortla kryddorna och klappa in i köttet. Stek på låg värme i en stekpanna med skinnsidan ner så att fettet smälter och skinnet blir krispigt, ca 5 min
Väljer du att göra tre stora korvar istället är det samma grundrecept men tillsätt även rosepeppar. 4 vitlöksklyftor 1 ½ dl soltorkade tomater 3 sharlottenlökar ½ rödlök 1 selleristjälk 1 morot 2 pkt tofu 1 dl solrosfrön 1 dl havregryn 2 dl hel kokt bovete 2 msk tomatpuré ½ dl röbetsjuice 2 msk tamari soja ½ tsk liquid smoke 1 ½ tsk timjan 1 tsk kryddpeppar 1 tsk kanel ½ tsk ingefära ½ tsk nejlika 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver peppar och salt
En chai-kryddning består vanligtvis av kardemumma, kanel och peppar. Här var det kardemummafrön, kanelstång, några pepparkorn, några nejlikor, lite honung och ca 2 dl mjölk