Grillmiddag med triss i citrusfrukter
Remsans bistro
Remsans bistro
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 pers
  • 1 baguette
  • 100 g brieost
  • valnötter
  • ruccola
  •  
  • Plommonmarmelad (en stor sats)
  • 1 kg plommon
  • 1 kanelstång 2 dl strösocker
  • 1 tsk atamon
  • Apelsin- och rosmarinmarinerad fläskytterfilé serveras med örtsmör och sambalsås, 6 pers 800 g fläskytterfilé
  • 1 ½ dl pressad apelsinsaft
  • 1 apelsin, zest från hela
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk torkad rosmarin
  • 1 msk HP-sås
  • 1 msk rosépeppar
  • salt & svartpeppar
  •  
  • Örtsmör med citron
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ msk gräslök
  • 2 msk thaibasilika
  • 1 ½ msk persilja
  • 1 msk rosmarin
  • 1 citron, zest från hela och lite saft
  • örtsalt, svartpeppar & cayennepeppar
  •  
  • Sambalsås med lime och honung
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 lime, zest från hela och saft från halva
  • 1 msk honung
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • salt & svartpeppar
  • 15 sockerärtor
  •  
  • Tillbehör
  • 6 portioner kokt potatis
  • grillade grönsaker (vi hade snackpaprika, tomater och sparris)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.