I veckan som gick blev det en variant med risoni, borlottibönor ochengnutta chili. En någorlunda ny soppvariant, som fick en annan textur tack vare pastan och de genom min tillagningstekning ordentligt mjukkokta bönorna
Den syrliga ochenormt vackra harsyran – på bildenen röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering. Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssås ochen gorgonzolakräm
Allra helst använder jag hemmagjord pesto, mendenna gång använde jag köpe-pesto faktiskt. Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto
Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla staden på landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.