Om degen känns fuktig mjölar du in den med rismjöl. Hemmagjord naturligt glutenfri pasta som du kavlar i pastamaskin och som smakar lika gott som ”vanlig” hemmagjord pasta
I Philips PastaMaker blandar man först mjölet och sedan häller man ner vätskan. 175 g rismjöl. 11 msk olivoljaBlanda enligt anvisning för er pastamaskin. Koka sedan pastan i ca 2-3 minuter. Detta ger ca 600 g färdig pastadeg
Blanda tapiokastärkelse, hirs, rismjöl och xantangummi i en bunke noga. Glutenfria dumplings ur boken Laga glutenfritt – pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker
Jag tror att FODMAP är något på spåren här, för jag vet att jag inte tål laktos, för mycket pasta och bröd, för mycket fett osv och det stämmer bra överens med den teorin
rismjöl till plåten. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar (det går också att kavla degen för hand med en kavel)
Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar (det går också att kavla degen för hand med en kavel)
Jag vill påpeka direkt att den här pastan är inget för lågkolhydratare eftersom den är gjord på majs- och rismjöl men den är ju perfekt för de glutenintoleranta som inte kör lågkolhydratkost
Där ska du köpa Adzuki bönor och ett vitt rismjöl, glutinous rice flour. Min favorit är en matcha mochi som är fylld med röd bönpasta – en pasta som används till att fylla söta desserter
Du finner några recept här på Katinkas Kitchen genom att söka på gnocchi i sökrutan uppe till höger (eller titta igenom kategorin pasta för ännu mer såsalternativ)