Ikväll blir det nog till att tända i öppna spisen efter kvällspromenaden med hundarna, och jag kommer absolut göra samma kvällsmål som jag gjorde igår kväll
En god tomatsås gör man enkelt såhär. Det här receptet har funnits med mig i tio år och funkar än. Själv brukar jag lägga på endast tomatsås, riven mozzarella och skivade champinjoner innan ugnen och sedan lägger jag på resten efteråt, men det är en smaksak
Tillsätt bakpulvret, var noga med att det kommer in i hela degen utan att klumpa sig. Blanda 2 dl av det ljumna vattnet med jästen och fiberhusken i en bunke. Tillsätt olja och salt, rör runt så att det löser sig och låt jäsa under handduk i 10 minuter. Kavla ut degen till 2 runda bottnar, lägg på tomatsås, fyllning och viktigast av allt, ost. 5 dl Glutenfritt mjöl , (t
Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ned i äggpöset med luftiga tag. Jag har sedan dess hunnit göra kakan ytterligare en gång, då med kokosflingor i stället för vit choklad eftersom jag hade slut på den
Klicka på grädde på rulltårtan, garnera med chokladspån och godis. Fortsätt med botten/rulltårtan. Här kommer i alla fall ett recept på en enkeloch god påskbakelse
Den här kalasgoda tomatsåsenmed champinjoner och röd pesto är precis en sådan rätt. Vi serverade den smarriga såsen med pasta, riven lagrad ost och färska grönsaker
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegenochtomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Pasta ochtomatsås. Svart-bönpasta är riktigt bra då den har mycket protein och är glutenfri. Då och då kan jag tänka mig en veganrätt till middag (när vi inte har något kött hemma och jag inte orkar gå och handla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.