Recept, kokt rimmad bog med rotfrukter som jag gjorde den. På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Skala och skär rotfrukter och potatis i stavar som är ca 8 mm tjocka. Lag. Blanda kallt vatten, salt och socker i en stor skål och rör tills saltet och sockret lösts upp
Häll av buljongen*) och håll rotfrukterna varma. Koka lagom länge, ca 10 minuter tills rotfrukterna är alldente och potatisen är kokt. Kokt rimmad högrev eller bringa skivas i 1/2 cm tjocka skivor och bräcks i stekpanna. Serveras med en mix av potatis rotfrukter i 2 cm bitar som fått koka lagom alldente i buljongen från nötköttet. 1 kg rimmad högrev eller nötbringa , 5-7% saltlag. 5 dl buljong från rotfrukterna
Istället så blev det massor med krossade rotfrukter över, så man kan lika gärna halvera mängden. 4 portioner800 g rimmad oxbringa (jag tog 1600 g)1 morot (2 st)1 lök (2 st)Ca 1 1/2 liter vatten (3 liter)6 vitpepparkorn (12 st)3 lagerblad (6 st)(Du kan lika gärna halvera mängden nedan)Krossade rotfrukter. 800 g rimmad oxbringa (jag tog 1600 g)