Tanken väcktes på att ugnsbaka lite större bitar av rabarber, och då föll det sig ganska naturligt att servera härligheten med en klick mascarpone smaksatt med vanilj
Tryck ut dem i formarna och ställ dem i kylen en liten stund. Skölj och hacka rabarbern i bitar. Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och sjud under omrörning tills den tjocknat
Förra året gjorde jag nämligen den här magiskt goda rabarberpajen med mandelkräm, kardemumma och rosenvatten och det kändes inte sannolikt att jag skulle kunna överträffa den succén (förlåt för skryt)
Jag rekommenderar även min enkla chiasylt med rabarber och hallon (som självklart kan göras på bara hallon eller andra bär) till sconesen – lättlagad och med litenyttigheter i lyxen
Rör ner rabarbern och chokladen i muffins smeten . Skala rabarbern och skïva upp den i lagom små bitar beroende på vilken storlek du har tänkt ha på muffinsarna (stora muffinsformar tål ju större bitar)
World Class är världens största bartendertävling och efter förra veckans avgörande i den nordiska finalen var jag grymt nyfiken på vad bartendrarna övertygade juryn med
Där i krokarna finns ett fantastiskt litet familjeföretag vid namn AlterhedensRabarberi och Gårdsbutik, som tillverkar de mest ljuvliga produkter, kola-mixer, marmelader, glassåser, saft, teer, kryddblandningar, skorpor m m
Ibland smaksätter jag med frysta hallon, blåbär eller rabarber och nystött kardemumma, som jag tycker smakmässigt passar bra ihop med de flesta av våra svenska frukter och bär