Med en betydligt tunnare plånbok än innan för de allra flesta av oss. Stekt sill är för mig en av favoriterna i vårt traditionella kök, som tyvärr inte srveras så ofta idag
Att dessutom baka något vackert förbåde öga och mun av dessa röda juveler behöver inte vara svårt på något sätt, som denna ljuvliga kaka som på engelska heter " upside down cake" och betyder att man gräddar kakan uppochner vilket ger ett vackert mönster ovanpå kakan
Ja, så blev det då ett liv efter jul, för många med en betydligt tunnare plånbok än innan. Först ut kommer ett recept på en gammal svensk husmanskostklassiker, en rätt som jag serverade på restaurang Verkö Slott under mina år som köksmästare
I år hade jag förmånen att baka det tillsammans med henne. Min barndomsvän Malin brukar alltid bidra med sitt jättegoda och fina flätbröd på olika tillställningar
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Om jag skulle ändra på något så kanske jag skulle försöka justera sältan lite. 4 middagsportioner. 1. Riv morötterna med det grövre rivjärnet och hacka schalottenlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.