Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Den här äppelkakan är både lätt och helt underbar. Låt kakan svalna och skär i rutor. 4-5 äpplen2 msk smör (smält)5 dl vetemjöl2 dl socker4 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker3 dl mjölkSmöra plåten rikligt. Strö över socker och kanel och sätt in i ugn ca 225 grader beroendes på ugn i ca 15-20 min
Blanda bakpulver med vetemjöl. Kaka till påsk. Mjuka kakor, Påsk den. Kanske åker denna mandel och kolakaka med i utfyktskorgen under någon av de kommande dagarna
Skaka burken och rör ihop surdegen med jäst och vatten. Jag har hört både bra och mindre bra saker om surdegen på burk som säljs i matvaruhandeln sedan några år tillbaka
Var fjärde dagen äter jag bara frukt och grönt utan varken salt eller socker. Jag har bestämt mig för att äta bättre, att dra ner på köttet och äta mer vegetarisk, mer frukt och grönt
Grundreceptpå muffins. Jag brukar göra olika varianter av chiapudding, med hallonpuré, olika kryddor och goda tillbehör, men det här är det grundrecept jag vanligtvis använder
Forma degen till en vriden limpa och lägg på bakpappersklädd plåt. Förslag på smaksättning/fyllning. Använder man ändå bergssalt så måste man tänka på att minska mängden
Eftersom det tar lite tid att koka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Jag delar sedan upp dem i påsar och fryser dem tills jag ska använda dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.