Rödvinssås med sidfläsk recept

Myllymäkis rödvinssås - se

Myllymäkis rödvinssås - se

2 dl bananschalottenlök matolja 5 dl röd vin 4 msk rökt sidfläsk rödbeta, liten bit 1 kvist timjan 0,5 lagerblad 6 dl kalvfond, utspädd 1 tsk timjan, plockad 1 tsk rödvinsvinäger 25 g smör 2 tsk majsstärkelse 2 tsk vatten 1,5 g salt 2-3 krm svartpeppar
Skomakarlåda – recept

Skomakarlåda – recept

Så här gör du Börja medrödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja. Servera med potatismos i botten, fortsätt med köttbiten, toppa med sås och stekt sidfläsk och purjolök
Klassisk Högrevsgryta

Klassisk Högrevsgryta

Får du rödvin över så frys in i en påse så har du till nästa gång du ska göra gryta eller rödvinssås
Torskrygg Bourguinon

Torskrygg Bourguinon

Ja det låter ju faktiskt ytterst konstigt att servera rödvinssås till en sådan mild och fin fisk som torsk
Skomakarlåda – recept

Skomakarlåda – recept

Börja medrödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja. Servera med potatismos i botten, fortsätt med köttbiten, toppa med sås och stekt sidfläsk och purjolök
Skomakarlåda – recept

Skomakarlåda – recept

Börja medrödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja. Servera med potatismos i botten, fortsätt med köttbiten, toppa med sås och stekt sidfläsk och purjolök
Tommy Myllymäkis skomakarlåda

Tommy Myllymäkis skomakarlåda

Börja medrödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja. Servera med potatismos i botten, fortsätt med köttbiten, toppa med sås och stekt sidfläsk och purjolök

Älgfilé, jordärtskocka pepparrot rödvinssky

Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Koka skivad skalad jordärtskocka i grädde och krydda med salt och peppar, avsluta med smör och riven pepparrot till en pure