Rödvinssås kantarell recept

Lammkotletter med hasselbackspotatis, rödvinssås och örtsmör

Lammkotletter med hasselbackspotatis, rödvinssås och örtsmör

Fräs benen tillsammans med schalottenlök och kantareller. Rödvinssås. Smörstek sparris samt kantareller. 4 kantareller. 12 kantareller. Rödvinsås1 schalottenlök 4 dl rödvin 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 4 kantareller salt peppar 1 msk smör. Servering4 gröna sparrisar 12 kantareller
Vildsvinskarré med rödvinssås

Vildsvinskarré med rödvinssås

Servera köttet med potatis- och palsternacksgratäng, rödvinssås, stekta kantareller och lite gelé. Om du varit ute i svampskogen är det gott med stekta kantareller eller trattkantareller
Chokladcupcakes med nutellafrosting

Chokladcupcakes med nutellafrosting

Sedan bjöd mina föräldrar oss på helstekt oxfilé, stekt potatis, rödvinssås, getostkräm, kantareller och haricot verts med lök och paprika
Vild Wellington på älgfilé

Vild Wellington på älgfilé

Som tillbehör hade vi Pommes Duchesse, rödvinssås och en sallad med små halverade cocktailtomater som jag kört på strax under 100 grader i ugnen i flera timmar. 600 g blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft. 600 g blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft
Matsedel vecka 51

Matsedel vecka 51

Vi blev inbjudna till julmiddag som ändrades till rådjurssadel med hasselbackspotatis, rödvinssås och tomatsallad med en kladdkaka och pistageglass till efterrätt
Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Även den ger viss sötma och fyllighet, men använd aldrig socker eller balsamvinäger i en äkta rödvinssås – det blir vare sig bra eller är “rätt”, vitsen är att det starka reducerandet ska plocka fram alla smaker och erforderlig sötma
Bräserad älgbog med mandelpotatispuré

Bräserad älgbog med mandelpotatispuré

Rödvinssås Det som blir kvar i grytan efter att älgbogen har bräserats 3 msk färdig viltfond (eller helst egenkokt älgfond) 50 g smör. Kantareller200 g kantareller 50 g smör 2 krm havssalt ev sockerärtor
Matbloggsträff på Restaurangakademien

Matbloggsträff på Restaurangakademien

Här är den andra varmrätten som var kryddstekt ankbröst med rödvinssås, en ragu på puylinser och kantareller samt palsternackspurè