Rödvinssås 5 dl rödvin1/2 dl kalvfond1 rödlök4 timjankvistar 5 vitpepparkorn2 lagerbladKoka upp alltsammans i en kastrull och låt sjuda på medelvärme tills såsen reducerat tills den börjar tjockna. Kantarell2 hg färska kantarellerRensa svampen och stek de hastigt i en het panna med en klick smör. 2 hg färska kantareller
Rödvinssås. Kantarellpytt med syrligt äpple. Rensa och tvätta kantarellerna. Ha i löken och äppeltärningarna i stekpannan med kantarellerna så att de blir lite ljumna
Servera köttet med potatis- och palsternacksgratäng, rödvinssås, stekta kantareller och lite gelé. Om du varit ute i svampskogen är det gott med stekta kantareller eller trattkantareller
Och så hade vi två såser till, ska det var så ska det ju, en bea-sås, klicka här för att komma till receptet på denna lättlagade bea-sås och en rödvinssås
Som tillbehör hade vi Pommes Duchesse, rödvinssås och en sallad med små halverade cocktailtomater som jag kört på strax under 100 grader i ugnen i flera timmar. 600 g blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft. 600 g blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft
Vi blev inbjudna till julmiddag som ändrades till rådjurssadel med hasselbackspotatis, rödvinssås och tomatsallad med en kladdkaka och pistageglass till efterrätt
Även den ger viss sötma och fyllighet, men använd aldrig socker eller balsamvinäger i en äkta rödvinssås – det blir vare sig bra eller är “rätt”, vitsen är att det starka reducerandet ska plocka fram alla smaker och erforderlig sötma
Hela måltiden hade lite höstfeeling över sig, för det blev också risotto och rödvinssås. Risotto kan smaksättas med allt möjligt, min favorit är kantareller
Rödvinssås Det som blir kvar i grytan efter att älgbogen har bräserats 3 msk färdig viltfond (eller helst egenkokt älgfond) 50 g smör. Kantareller200 g kantareller 50 g smör 2 krm havssalt ev sockerärtor