Rödvinssås citron recept

Rödvinssås - eller rödvinssky

Rödvinssås - eller rödvinssky

Så när vi firade Fröken Linda nyligen gjorde vi en fantastiskt god variant med citron- och rosmarin som vi åt med en bit grillad (i panna) entrecôte och vitlöksrostad potatis
Honungslamm med rödvinssås

Honungslamm med rödvinssås

Rödvinssås. Rödvinssås. 1 citron. Sätt ugnen på 250 grader. Om benfri lammstek används så bind upp steken,salta rikligt med flingsalt runt om
Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

Ät den gärna med potatisgratäng och rödvinssås. Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Fläskschnitzel med rödvinssås

Fläskschnitzel med rödvinssås

Servera schnitzlarna med klyftpotatisen, rödvinssåsen, grönsakerna samt citronklyftor. Skölj och skär citronen i klyftor
Hjortfilé med svampduchesse och rödvinssås

Hjortfilé med svampduchesse och rödvinssås

Rödvinssås5 klyfta vitlök, skalade 0,5 dl körsbärsmarmelad 0,5 dl kalvfond (koncenterade) 2 dl rött vin 1 dl vatten 0,5 dl steksky. Jordärtskockssmör300 g jordärtskocka 1 dl vispgrädde 1 msk smör 1-2 msk citron, saft
Älgfilé med rösti och rödvinssås

Älgfilé med rösti och rödvinssås

Rödvinssås4dl rödvin av kraftigare sort4dl vatten20g bacon1msk färsk timjan3msk oxfond 30g fintärnad morot3msk fintärnad schalottenlök1msk olja50g smörs/pFräs bacon, lök, morot och timjan i olja i en panna. SparrisLägg sparris, 1msk smör, lite salt och några droppar citron i en påse och vakuumförpacka
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

4 Kalvytterfilé 800 g kalvytterfilé (se Tips) 80 g tunt skivad lardo (smaksatt späck), pancetta eller bacon 2 tsk grovhackade enbär 2 krossade lagerblad 2 tsk stött pepparmix (gärna five peppers) 1/2 dl grovhackad bladpersilja 1/2 dl grovhackad timjan 1/2 citron salt och peppar smör och olja till stekning Gräddkokt savojkål 5 dl vispgrädde 1 stjärnanis 400 - 500 g savojkål 1 burk kräftklor (murklor) 1 burk motsvarar ca 200 g varav 100 g avrunnen vikt 2 msk finhackad schalottenlök smör och olja till stekning Rödvinssås 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 3 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 2 - 3 msk rönnbärsgelé 2 - 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör vatten salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Oxsvanspasta med haricot vertes & citron

Oxsvanspasta med haricot vertes & citron

När jag gjorde den här rätten så använde jag oxsvans som blev över när jag kokade rödvinssås men det går givetvis göra den bara till pasta och det är så jag skrivit receptet, lycka till
Pommes équivoque med rödvinssås

Pommes équivoque med rödvinssås

Citron- och rödvinssås. Sjud dem mjuka i vatten och socker med citronskivor. Koka ihop vin, socker och citron till simmig konsistens
Rosmarin- och citronmarinerad majskyckling med rödvinssås

Rosmarin- och citronmarinerad majskyckling med rödvinssås

Ikväll blev det rosmarin- och citronmarinerad majskyckling med rödvinssås. Jag blandade en marinad av hackad färsk rosmarin, 2 msk olivolja, rivet skal av en halv citron och två pressade vitlöksklyftor i en mortel