Så när vi firade Fröken Linda nyligen gjorde vi en fantastiskt god variant med citron- och rosmarin som vi åt med en bit grillad (i panna) entrecôte och vitlöksrostad potatis
Ät den gärna med potatisgratäng och rödvinssås. Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Med facit i hand lite torrt, en rödvinssås hade suttit fint till, men gott ändå. Det blev helstekt fläskfilé i ugnen med hasselnötspotatis och varm salladskål, smaksatt med citron och timjan
Rödvinssås4dl rödvin av kraftigare sort4dl vatten20g bacon1msk färsk timjan3msk oxfond 30g fintärnad morot3msk fintärnad schalottenlök1msk olja50g smörs/pFräs bacon, lök, morot och timjan i olja i en panna. SparrisLägg sparris, 1msk smör, lite salt och några droppar citron i en påse och vakuumförpacka
Börja med att marinera torsken, kläm citronsaften över fisken. Rödvinssås är kanske inte den vanligaste såsen till fisk, men till en "köttigare" fisk passar det helt perfekt
När jag gjorde den här rätten så använde jag oxsvans som blev över när jag kokade rödvinssås men det går givetvis göra den bara till pasta och det är så jag skrivit receptet, lycka till
Ikväll blev det rosmarin- och citronmarinerad majskyckling med rödvinssås. Jag blandade en marinad av hackad färsk rosmarin, 2 msk olivolja, rivet skal av en halv citron och två pressade vitlöksklyftor i en mortel