Tina rödspättan. 6 st Rödspättafile. 1 tsk Senap Dijon. 1. 2. Tillaga Remouladsåsen. 3. Tag tre tallrikar/fat och lägg mjöl, vispat ägg och ströbröd på
Smaka av med lite fransk senap. Till slut kommer vi hem med ”skalad” rödspätta. Av det gör vi Rödspätta från Normandie, idén bygger på franska recept om hur man lagar plattfisk i den här delen av landet
Rödspätta. Lägg i en matberedare tillsammans med basilika, dijonsenap, olivolja, citronskal- och saft från en 1/2 citron, salt och peppar efter smak och mixa samman till en pestoliknande konsistens. 2 msk Senap Dijon. 600 g Rödspättafile
4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det gör panerad rödspätta, kokt potatis, broccoli och hemmagjord remouladssås. Den gjorde jag på 1 dl majonäs, 1 dl creme fraiche, 2 msk hackad smörgåsgurka, 1 msk pressad citron, 1 tsk hackad kapris, 1 tsk fransk senap, hackad dill, lite salt, peppar & curry. 1 tsk fransk senap
Blanda ihop céme fraich, kapris, senap och dill smaka av med salt och peppar. Rödspätta är så gott, om du får tag på en stor en, runt 1 kilo, så är det perfekt för 2 personer. 1 rödspätta ca 1 kg. 1 tsk dijonsenap. 1 rödspätta ca 1 kg. 1 tsk dijonsenap
Rör ner smör, pepparrot och dijonsenap. Här har jag serverat rödspättan med potatismos spetsat med pepparrot och en god remouladsås med curry, där jag även blandat i ärter och morötter