Till fisk som steks med skinnet på, t ex rödspätta, passar enbart mjöl eller ströbröd bäst. Idag blir det panerad rödspätta och strömming här på bloggen
Tittade i min kalender igår och man liksom noterar saker då och då och så helt plötsligt är man där. Och om någon håller inne med hur man undviker värsta klumpfingarna när man dubbelpanerar fisken så får den personen gärna hojta till, HA
Till helgen är föräldrar/svärföräldrar hitbjudna på mat och då tänkte jag bjuda på ett av middagstipsen jag fick till månadens middagstips i november som hade just saffran som tema, nämligen Livsnjutarnas saffranssås med rödspätta och räkor
Hoppas ni har en skön helg. Så himla gott med fisk…förstår inte varför jag inte lagar det oftare. Har bläddrat lite i kokböckerna vi har här hemma och här kommer en bild på ett recept jag lagade förra veckan, Per Morbergs Rödspätta Grenoble
HELAPLATTFISKAR MED BEN OCH SKINN. Skölj fisken i kallt vatten. Vänd fisken i mjölet. MED FISKFILÉER. Servera de stekta plattfiskarna med kokt potatis och remouladsås samt ev
Lägg de brynta fiskarna på de varma tallrikarna i ugnen. Steker du bara en fisk kan du ställa in stekpannan med den brynta fisken direkt i ugnen i stället
På vägen till Dalarna skulle det alltid stannas på någon vägkrog och ätas och ofta åts det en sorts panerad skosula med brunsås som "restaurangen" hade mage att kalla rödspätta med vitvinssås
Byns bästa fisk & skaldjursrestaurang där man bland mycket annat kan få hel kungskrabba direkt från tanken, fisken grillad i Jospergrill och massa smarrigt vin från snygg vinkyl
Jag bestämde mig därför att laga fisk i den mindre av de två pannorna. Blandningen bredde jag sedan på fiskfiléerna och rullade ihop dem till rullader och satte två tandpetare i
Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Fisksoppa med saffran och aioli. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka