Bjud fisken medlimesmöroch potatisknyten. Pensla laxfilén med olja och ringla över lite limesaft. Börja med att röra samman alla ingredienserna till limesmöret
Grillad kyckling på spenatbädd medrödbetoroch fetaost. Om du inte har marinerat kycklingen penslar du kycklingen med soja, olja, salt och peppar strax innan den är klar
Getost ochrödbetormed grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Eller lägg det i portionsformar, så kan man lätt fånga upp det sista av den goda osten med brödet
Idag fortsätter vi lite på dilltemat och stuvar några King Edward potatisar som serveras medgrillade isterband, dom blir bara godare när skinnet spricker lite
Grillade kycklingben ochrödbetormed fetaost, tzatziki och färskpotatis är en höjdare. Blanda yoghurt, gurka, vitlök och chili, smaka av med salt låt stå och dra en stund
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme, lägg i rödbetornaoch låt de bryna ordentligt, salta och peppra, lägg pepparroten och salladslöken vänd försiktigt
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.