8-12 rödasparrispotatisar. 8-12 rödasparrispotatisar. Framme vid den antagligen mest kända biten kött man tillagar och äter på rådjur, nämligen rådjurssadeln (ytterfilén/ryggbiffen)
Skär den röda paprikan i bitar och lägg ner den i soppan strax före servering. Servera med bröd. bröd. 5 st sparrispotatis. 5 st röd chilipeppar. 5 st röd paprika
1 kg sparrispotatis eller färskpotatis. 12 röda sommarlökar. 11 kg sparrispotatis eller färskpotatis 250 g grön sparris 2 nävar blandade bönor (t. brytbönor och vaxbönor) 1 näve sockerärtor 2 röda sommarlökar 1 klyfta vitlök ett par kvistar timjan, repade blad 0,25 citron, saften 2 msk olivolja salt, flingsalt och nymalen svartpepparSkrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten
Cirka ett kilo sparrispotatis. Rödvinssås. Skala och hacka lök och vitlök stek i smör, tillsätt bitar av morot och selleri, låt bryna i cirka 5 minuter, tillsätt det röda vinet och låt koka i 15 minuter
8–10 st sparrispotatisar. kalvkött Salt, efter smak Peppar, efter smak Olivolja 2 vitlöksklyftor 2 dl kalvfond 2 dl rött vin stjärnanis 3 vitlöksklyftor 8–10 st sparrispotatisar 50 g smör 1 dl vispgrädde Salt, efter smak Peppar, efter smak citronsaft 2 svartrötter 0,5 citron salt Sky från köttet 3 msk strösocker 25 g smör 1 bit savoykål Smör Salt, efter smak Peppar, efter smak
Härligt är att nu är även våran röda potatis klar och sparrispotatisen börjar komma. De sorter som vi sådde var blå kongo, sparrispotatis, emmalie och casa blanca
Salta och peppra och servera med chutney, potatis, morötter och rödvinssåsen. Rödvinssås. 1 kg sparrispotatis. 600 g oxfilé 2 tsk rapsolja 1 kg sparrispotatis 4 morötter 2 tsk rapsolja salt peppar