Oxfilé med rödvinssås, lök & timjanschutney
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g oxfilé
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 kg sparrispotatis
  • 4 morötter
  • salt
  • peppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk margarin flytande
  • 2,5 dl rött matlagningsvin
  • 0,5 dl portvin
  • 1 lagerblad
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5-1 msk kalvfond
  • 5 schalottenlökar
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 msk honung, flytande
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 600 g oxfilé 2 tsk rapsolja 1 kg sparrispotatis 4 morötter 2 tsk rapsolja salt peppar
  • Rödvinssås:1 schalottenlök 1 tsk margarin flytande 2,5 dl rött matlagningsvin 0,5 dl portvin 1 lagerblad 0,5 tsk timjan 0,5-1 msk kalvfond
  • Lök- och timjanschutney:5 schalottenlökar 1 tsk rapsolja 1 msk färsk timjan, hackad 1 msk honung, flytande 0,5 msk vitvinsvinäger

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.