Rågsurdegsbröd rågsikt recept

Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

IngredienserTill steg 11-2 dl surdegsgrund6 dl vatten6,5 dl rågmjöl/ 400gTill steg 25 dl ljummet vatten3 dl Vetemjöl el rågsikt8,3 dl Rågmjöl, grovt eller fint eller båda
Rågsurdegsbröd med tranbär

Rågsurdegsbröd med tranbär

Det här är en av de varianterna jag bakar av Johannes rågsurdegsbröd. RågsurdegsbrödstipsDet här surdegsreceptet går det att experimentera med en hel del
Rågsurdegsbröd

Rågsurdegsbröd

Mät upp rågsikt, häll på vattnet (kallt kranvatten går bra). 3 dl (170 g) rågsikt 0. 1 tsk malen kummin eller andra brödkryddor Tillsätt rågsikt, vatten, salt och kummin. 3 dl (170 g) rågsikt. 25 pkt) jäst för matbröd och  ca 1 msk vatten 3 dl (170 g) rågsikt 0
Manitoba Cream och jag på en första dejt

Manitoba Cream och jag på en första dejt

Inte var det någon som brydde sig om fluffiga rågsurdegsbröd med stoooora hål i då inte. Runda frukostfrallorca 20 st30 g jäst5 dl vatten1 tsk salt1 msk olivolja150 g grahamsmjöl100 g rågsikt300 g manitoba creamev fänkål och anisVärm vattnet till 37 grader
Jag gör en till

Jag gör en till

Här är ett rågsurdegsbröd med rågsikt som jag bakar utan maskin och som jag tycker mycket om. På morgonen300 g (3 dl) vatten480 g (8 dl) rågsikt12 g (2 tsk) salt
Surdegsbröd

Surdegsbröd

Bakat så gott rågsurdegsbröd med torkade tranbär och valnötter plus lite pekannötter, mandel och hasselnöt i