Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Lägg den i en smord ugnsform medbenet nedåt och täck med baconskivor. Men täcker man rådjurssadelnmed bacon, så får man en saftig stek med en trevlig, lite rökt smak
Lägg dem i botten på en ugnsform och lägg sadeln ovanpå medbensidan neråt. Hacka benet från sadeln i några bitar och lägg dem ovanpå löken och rotsakerna i ugnsformen
Stick in en stektermometer längs medbenet i köttet. Gnid in rådjurssadelnmed salt och peppar. Smaka av såsen med salt, vitpeppar, gelé och starkvin samt eventuellt lite messmör om du gillar det
Man kan koka hela sadeln i en gjutjärnsgryta med buljong, morötter, lök , kryddor och vin först för att sen grilla på det i ugnen för att få färg och sen servera köttet ur benet om man vill
Rådjurssadeln är ju ryggen i en hel del där både inner och ytterfiléer sitter kvar. Ser dock både lite snyggt ut att grilla på plats i sadeln och det sätter nog också lite smak från benen
Tallrik nummer två medrådjurssadeln är hemlig så där fick vi bara äta och njuta. Rådjurssadel på ben är råvaran till den andra anrättningen som får tillagas som en hel sadel eller i del