Tillsätt lagerblad, timjan och enbär och låt koka upp. Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Tillsätt lagerblad, timjan och enbär och koka upp. 1,2-1,5 kg rådjurssadel. 5-6 enbär. Rådjur1,2-1,5 kg rådjurssadel 50 g smör, rumstempererat salt, efter smak vitpeppar, nymalen, (efter smak) 1 gul lök 1 morot ca 100 g rotselleri 2 msk tomatpuré vatten 1 dl rödvin 2 lagerblad 0,5 tsk torkad timjan 5-6 enbär
Tillsätt eventuellt krossade enbär för ännu mera viltsmak. Rådjurssadel. Lök och bacon… Rådjurssadel. 500-1000 g rådjurssadel, rumstempererad. 500-1000 g rådjurssadel
Ca 1 kg rådjurssadel. 3 enbär. Skölj snabbt av sadeln, torka den torr och putsa den. Blanda salt, peppar och de stötta kryddorna och gnid in köttet med blandningen
rådjurssadel. 1 tsk enbär. Bryn köttet i smör sedan det saltats och pepprats. Laga sedan köttet i 120 graders ugnsvärme tills innertemperaturen på rådjuret är 52 grader
15 hela enbär. Finhacka morot, lök, palsternacka, rotselleri samt vitlök. Bryn detta i 50 gram smör. Slå på 3 dl gott vin, 1 msk brunt farinsocker, saften av ½ lime, ½ msk kinesisk soya,