Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
Blåbärssåsen som hade fått äran att förgylla rådjurets ädla smaker hade jag börjat med relativt tidigt på dagen då detta i grund och botten är en rödvinssåsoch en sådan behöver enligt mig tid, tid och mer tid
Blanda ihop grädde, creme fraiche, salt och peppar och blanda med riven ost. =) Hur gör ni med gran. Jag gjorde lågtempererad fläskytterfilé i ugn och så serverade jag en magiskt god rotsellelrigratäng och min enkla rödvinssås till
Skala och hacka vitlök, chili, rosmarin och schalottenlök och stek i en kastrull med olivolja. Vi rekommenderar dock inte att du endast använder vin till ”vätska” utan jobbar med en viss del vatten för att inte såsen ska bli för skarp
Ett utmärkt val för dig som är ute efter ett klassiskt recept som är enkelt att lyckas med. Sila rödvinssåsen om så önskas och red sedan såsen genom att tillsätta maizena
Målet var att bjuda några vänner på en rejäl lördagslunch med stek, rödvinssåsoch ett potatismos. Så efter en sväng på stan på lördagens förmiddag, med inhandlande av grönsaker, rotsaker och vin, var det dags att traska hemåt till lägenheten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.