Använder du viltkött i grytan är ett par matskedar vinbärsgelé gott att ha i. (Rör ner vinbärsgelé). ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort. 2 msk vinbärsgelé). ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort
Andra dagen denna vecka som det bjuds på rådjurskött här hemma. Viltgryta1 kg grytbitar av rådjur2 buljongtärningar (jag använde kalv)I gul lök5 morötter2 dl grädde4 dl vattensalt, peppar, timjanStek grytbitarna och häll på en del av vattnet. )Kram // A 1 kg grytbitar av rådjur
Såsen reds och smaksätts med vinbärsgelé. Alltså gjorde jag en höstlig gryta på rådjur. Smakbrytningen med svart vinbärsgelé gjorde grytan till riktig feel good-mat
Till rådjur. När termometern visar 70ºC är köttet lätt rosa (lämpligt för rådjur), vid 75ºC är det genomstekt. rådjur (1 1/4-1½ kg med ben). 1-2 msk vinbärsgelé eller rönnbärsgelé eller 1-2 msk sherry eller madeira
Smaka av med lite soja, vinbärsgelé och brunost. Skär helt kött i mindre bitar, 2 x 2 cm. Blanda allt till marinaden, enbären ska krossas, lagerbladet smulas