Rådjur svamp recept

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jägargryta med svamp

Jägargryta med svamp

6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Mustig viltgrytaGrytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår.
 Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.

Mustig viltgrytaGrytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår. Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.

Servera med gratinerat potatismos med svamp. 1potatismos, med svamp. 18 person(er) Ingredienser 1,5 kg benfritt kött av bog eller ytterlår 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 morot 75 g rotselleri 1 röd spansk pepparfrukt 2 msk smör 2 msk neutral olja 1 kanelstång 2 stjärnanis 1 lagerblad 1 dl strösocker 1 dl balsamvinäger 5 dl vatten 5 msk koncentrerad kalvfond 2 msk Maizena majsstärkelse Tillbehör 300 g broccolibuketter potatismos, med svamp  Mustig viltgryta 1
Färsbiffar av rådjur

Färsbiffar av rådjur

Servera med stekta kantareller eller annan god svamp och ugnsrostade. mald rådjursfärs. 500 g finmald rådjursfärs
Höstgryta

Höstgryta

Dela svampen vid behov, jag gillar att det är stora bitar. grovmalen svartpeppar och bryn i smöret så det får en fin yta, lägg i svampen
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Fläskfilégryta med Svamp, Timjan, Citron & Vitlök
Mosters köttgryta med grönsakerna "på sidan"

Mosters köttgryta med grönsakerna "på sidan"

Ansa och halvera svampen. ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort. Tillsätt svamp och lök i grytan och låt koka ca 45 minuter. ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort
Rådjurssadel med kantarellsås med blåbär

Rådjurssadel med kantarellsås med blåbär

Sadeln kombinerades med svamp och bär ifrån skogen. Framme vid den antagligen mest kända biten kött man tillagar och äter på rådjur, nämligen rådjurssadeln (ytterfilén/ryggbiffen)
Rådjursfilé med rödvinssås

Rådjursfilé med rödvinssås

Som tur är har vi en snäll granne, som ibland presentar oss med en älgstek, älgfärs eller kanske en rådjursstek
Viltgryta med rökt sidfläsk

Viltgryta med rökt sidfläsk

Tillsätt fläsket och svampen och låt det få lite färg. 500 g grytbitar av älg, ren eller rådjur. 4-5 dl rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller. 500 g grytbitar av älg, ren eller rådjur
Viltgryta med betor

Viltgryta med betor

Lägg i kött, timjan, rosmarin, svamp, lök och morötter, bryn ca 5 min till det fått fin färg. 600 g rådjur eller hjort i grytbitar
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Skiva under tiden svampen, hacka lökarna grovt och skiva moroten. 500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan). Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
Viltfärsbiffar el naturell eller med en twist!

Viltfärsbiffar el naturell eller med en twist!

rådjur. Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Du kan självklart byta ut hjorten mot rådjur, älg eller annat kött – vilt eller inte. Har du valt färsk svamp steker du den separat och tillsätter den mot slutet, stek den först i torr panna utan fett tills vätskan avdunstat – därefter tillsätter du smöret och steker kantarellerna gyllene och fina
Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Pressa potatisen med en gaffel, tillsätt det hackade örterna, svampen, osten samt ägg. Rådjursfilé. Rådjuret ska ha en innertemperatur på 52 grader. 600 g rådjursfilé. Rådjursfilé600 g rådjursfilé 1 msk salt 1 msk peppar 4 kvistar timjan 1 klyfta vitlök 1 msk smör
Viltgryta med karljohanssvamp

Viltgryta med karljohanssvamp

4 800 g grytbitar av viltkött (t ex hjort, rådjur eller älg) 2 gula lökar 1 stor morot 5 dl rött vin gärna fruktigt 2 msk konc viltfond 2 msk balsamvinäger 1 tsk socker 1 1/2 msk finhackad färsk rosmarin 1 tsk torkad timjan 250 g karljohanssvamp eller annan svamp 2 msk hackad persilja smör salt nymalen svartpeppar Till servering gnocchi Lägg till i inköpslistan
Höstpasta m viltkött

Höstpasta m viltkött

Det möra rådjursköttet, löken och kantarellerna fick gona in sig i en lätt sås på grädde med kantarellfond och sherry