4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Ansa och halvera svampen. ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort. Tillsätt svamp och lök i grytan och låt koka ca 45 minuter. ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort
Sadeln kombinerades med svamp och bär ifrån skogen. Framme vid den antagligen mest kända biten kött man tillagar och äter på rådjur, nämligen rådjurssadeln (ytterfilén/ryggbiffen)
Tillsätt fläsket och svampen och låt det få lite färg. 500 g grytbitar av älg, ren eller rådjur. 4-5 dl rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller. 500 g grytbitar av älg, ren eller rådjur
Skiva under tiden svampen, hacka lökarna grovt och skiva moroten. 500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan). Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
rådjur. Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Du kan självklart byta ut hjorten mot rådjur, älg eller annat kött – vilt eller inte. Har du valt färsk svamp steker du den separat och tillsätter den mot slutet, stek den först i torr panna utan fett tills vätskan avdunstat – därefter tillsätter du smöret och steker kantarellerna gyllene och fina
Pressa potatisen med en gaffel, tillsätt det hackade örterna, svampen, osten samt ägg. Rådjursfilé. Rådjuret ska ha en innertemperatur på 52 grader. 600 g rådjursfilé. Rådjursfilé600 g rådjursfilé 1 msk salt 1 msk peppar 4 kvistar timjan 1 klyfta vitlök 1 msk smör