Rådjur sherry recept

Höstpasta m viltkött

Höstpasta m viltkött

Det möra rådjursköttet, löken och kantarellerna fick gona in sig i en lätt sås på grädde med kantarellfond och sherry
Smakrika viltfärsbiffar med trumpetsvampsås

Smakrika viltfärsbiffar med trumpetsvampsås

Mer vilda än tama, med en blandning av vildsvin, rådjur och tamgris. Den gräddiga såsen är fullproppad med godis, svart trumpetsvamp, sherry och gelé
Vild pasta

Vild pasta

någon msk sherry. Häll också på grädden och sherryn. Smaka av köttfärssåsen så den har fin balans i smakerna, kanske du vill ha lite mer viltkrydda och sherry
En alkoholstinn helg

En alkoholstinn helg

mitt rådjur till varmrätt var outstanding), biljard och dart. på sherry-, bourbon- respektive svensktillverkade nya ekfat

Biffrullar på Rådjur med Teri Yakisås

koka socker och vatten i 20 minuter, rör ihop arrowrot och sherry till en redning och vispa ned det i sockerlagen tillsammans med soya, sesamfrö och pressad vitlök. 600 gram rostbiff av rådjur , eller fransyska. 5 dl Sherry, torra , eller risvinäger

Kantarellsås med sherry

slå över grädden, sherryn och fonden. 2 msk sherry. Fräs upp kantarellerna tillsammans med den finhackade löken, tillsätt curryn och lite peppar

Bräserad fylld viltstek med chili och sherry

Rådjur, vildsvin, hjort eller älg fungerar bra. 1 dl sherry. Vanligt nötkött går också. Ytter- eller innanlår är bra styckningsdelar, liksom rostbiff och fransyska

Viltstek i gryta

Till rådjur. När termometern visar 70ºC är köttet lätt rosa (lämpligt för rådjur), vid 75ºC är det genomstekt. rådjur (1 1/4-1½ kg med ben). 1-2 msk vinbärsgelé eller rönnbärsgelé eller 1-2 msk sherry eller madeira

Viltstek i gryta

1 kg benfri stek av älg, ren, hjort eller rådjur. 2 msk rönnbär- eller vinbärsgelé, sherry eller madeira