Serveras med ris eller potatis och ett gott rödvin alt en mörkare öl. 600 g grytbitar av rådjur. Bryn köttet ihop med smör, svartpeppar, viltkryddan och den hackade vitlöken, häll sen i hälften av vinet och låt det sjuda en stund
Servera med kokt potatis, brysselkol och ett gott rödvin eller en öl som går åt det mörkare hållet. Börja med att putsa grytbitarna och skär dem i mindre bitar om de är för stora (det ska vara lagom munsbitar)
Det är inte en helt ovanlig dag utan precis som vanligt på måndagar så händer det alltid två saker, den ena är att gräsklipparmannen med sin otroligt brötiga och högljudda åkgräsklippare kommer förbi och klipper halva gården och den andra är att jag tar mig till Frölunda Lilla Saluhall i jakt på material för veckans recept
Jag använde rådjurskött som jag hade i frysen i brist på högrev. Neeeej, det är ju framför allt de fantastiska ölfestivalerna som lockar, t ex Zythos Beerfestival, de Heeren van Liedekercke, Kerstbierfestival, mfl
Alltså, det var som att gå i nåt slags övernaturligt töcken med trollsländor som surrade och doften av äpplen i vinden följt av övernaturliga mångator i det kompakta mörkret
Nu lägger jag mig i soffan och fortsätter att tycka lite synd om mig själv, alltså det här med att vara krasslig är bannemig inte mig grej, får helt enkelt se fram emot morgondagen då vi ska ut och jaga rådjur på förmiddagen och hoppas att denna äckelförkylning hunnit släppaa
mitt rådjur till varmrätt var outstanding), biljard och dart. En kollega är medlem i en liten ölklubb som faktiskt kan stoltsera med att ett antal av medlemmarna, jag tror de var fem, är svenska mästare i ölbryggning
Vi hittade en avlägsen campingplats med endast rådjur och hjortar som grannar. Kaffe, te och varm choklad, öl och vin, chips och godis (allt är lov när man hikar 6-7 timmar)
Rökt rådjur med pepparrotsvisp, Humlefläskkorv, Revbensspjäll och Pannepotpaté. Provningen resulterade i tio olika öl och nio olika tilltugg uppdelat i fyra ‘flighter’
Det känns som att Vilt är på frammarsch, Vildsvin, Hjort, Rådjur mm. 2 msk smör eller mjölkfritt margarin. 1 dl öl. Stek i 2 minuter på hög värme, häll sedan på ölen. 2 msk smör eller mjölkfritt margarin. 1 dl öl
Vi hade även med oss en hel del öl, massor av vin och såklart en hel del skumpa. Med oss hade vi ingredienser i överflöd, bland annat två rådjurssadlar som var skjutna hos en av mina vänner
Mellanrätten på sotad bifftartar med kantareller var den godaste av alla rätter, men huvudrättens rådjur med svartrot och kastanjer gick inte heller av för hackor