Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt quinoan svalna. Varva isbergssallad, quinoa och bönblandning i en skål eller på ett fat
Jag har ätit mina i veckan tillsammans med quinoatricolore (såå mycket godare än ”vanlig” quinoa) som jag smaksatt med antingen pesto eller ajvar, smulat lite fetaos på och värmt tillsammans med coctailtomater + ett kokt ägg när det varit dags för lunch
Quinoa finns i olika färger och min favorit är tricolore – det blir färgglatt och vackert för ögat. Om du ännu inte testat att koka gröt på quinoa är det dags att göra det
Quinoatricolore. Det är en grytan full av smaker, vi åt den rykande varm med quinoa, men den är nästan ännu godare att äta kall dagen efter då den har dragit åt sig av smakerna mer
Jag har verkligen fått upp ögonen för quinoa på siståne och det är så roligt att man kan ha den i allt från varmrätter till frukost och nu också nyttigt fika
Jag bytte ut couscousen mot quinoa för att hålla den glutenfri (denna tricolore för att vara exakt) nu vet jag inte exakt vad som definierar en tabbouleh, men den kanske måste innehålla couscous för att få kallas just det
Lins- & quinoaröra – en snabblagad middag som gav en explosion av smaker i munnen. Denna rätt uppskattas av alla i familjen och smakerna lyfter varandra särskilt bra när man kokar quinoan med buljong
Blanda quinoa (jag använde tricolore) med ägg. Överbliven quinoa i kylen. Själv brukar jag ofta koka lite extra quinoa med filt när jag lagar mat, bara för att ha kvar till dagarna efter