Den här kakan hittade jag på Nigella Lawsons sida där den heter Lemon Polenta Cake. Blanda ihop den malda mandeln med polenta och bakpulver i en annan skål
Ikväll var det min tur, och jag hade bestämt mig för att göra Polenta. Man kan säga att Polenta är en slags majsgröt, och den används otroligt frekvent i köken här i Lombardiet
Polentakaka med saffran och fikon. Men jag ändrade receptet till att bli både glutenfritt och laktosfritt genom att byta ut mannagrynen mot polenta och alla mjölk och grädde till mandelmjölk
Polenta är ett grovt malet majsmjöl som i konsistensen påminner om mannagryn. Polenta är helt enkelt ett spännande alternativ till potatis, ris eller pasta
Koka upp buljongen och vispa ner polentagrynen. Stek polentakakorna på båda sidorna i lite matfett. Skär kycklingen i portionsbitar och bjud dem tillsammans med rotfrukterna och nystekta polentakakor
Den är bakad på kikärtsmjöl men påminde väldigt mycket om polenta. Trots att jag gillar majsmuffins, majstortillas osv så fungerar inte riktigt polenta för mig
Jag gjorde ungefär likadant men använde fint majsmjöl, Ilva körde polentan i mixern innan, formade degen till en rulle som jag sedan skar i skivor och klickade i rabarbermarmelad som var det enda söta jag hade hemma
Vispa ner polentagrynen. Lägg upp polentan på ett serveringsfat. Polentakakor. Bred ut polentan i en form, ca 15x25 cm. Skär polentan i 15 fyrkantiga bitar. 225 g snabbkokta polentagryn
Tillsätt polentan, lite i taget, under omrörning med träslev. Rör ner ägg, äggulor, smör, de likördränkta russinen och citronskalet i polentablandningen