Plommonmarmelad med låg sockerhalt
asa.frodin
asa.frodin

Plommonmarmelad med låg sockerhalt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 kg urkärnade plommon
  • 1/2 dl vatten
  • 7 g agar agar
  • 10 g finhackad färsk ingefära
  • 250 g syltsocker
  • 1 tsk Atamon konserveringsmedel

Beskrivning

    Mät upp agar agar och häll det och vattnet i en tjockbottnad kastrull. Låt svälla ca 10 minuter. Ha i plommonen och ingefäran och koka 15 minuter på medelvärme under omrörning. (Det kan bränna fast i bottnen, speciellt i början).

    Ha i syltsockret och koka i 2 minuter till. Ta av kastrullen från värmen och blanda ned konserveringsmedlet. Häll upp i en steriliserad glasburk och låt stelna 4 timmar innan användning.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.