Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. Lägg dem i en kastrull tillsammans med citronen skuren i tunna, små bitar, riven ingefära och vatten
Söt plommonmarmeladmed kanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Smaksatt med calvados och en gnutta kanel blev den väldigt god i all sin enkelhet. För att kolla om konsistensen är ok så kan du spola kallt vatten på en sked, droppa sedan lite marmelad med en annan sked på den nu kalla skeden
Nej, det måste jag inte, men det är onekligen väldigt gott ihop med de flesta bär och frukter. En hel del har jag fryst in, men det har också blivit en del sylt, den här t ex med extra smaksättning av mörkt muscovadosocker, som gav fyllig smak
Nu när jag var sjuk kunde jag till ochmed ta två. När jag bestämde mig för att ge upp och gå hem från jobbet i torsdags eftermiddag fick jag en liten söt post it av en av våra rara sköterskor, Marie
I med vatten, kokosmjölk och buljong. Mixa slät med mixerstav. Fräs lök och vitlök i en kastrull. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Har tänkt mig att soppan ska vara stärkande och inflammationsdämpande så att jag snabbare återhämtar mig från min axeloperation
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj och mörk rom. Jag dricker inte alkohol överhuvudtaget, men jag tycker att det kan vara så sjukt gott med t ex
Rör i kinesisk soja och srirachasås och smaka av med lite svartpeppar. 1 nypa nymalen svartpepparBlanda creme fraiche med lökpulver, malen ingefära och strösocker
Ingefärssaft får du genom att riva färsk, skalad ingefära, ochmed rena händer krama ur saften - eller pressa genom en finmaskig sil om du inte vill använda händerna
Skala och finhacka inge-färan. Rör om då och då. 1färsk ingefära, 3 centimeter. 12 dl syltsockerDela plommonen och kärna ur dem. 1Lägg plommon och ingefära i en kastrull. 1Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter tills plommonen kokat sönder. 1Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2–3 minuter. 1Tag av kastrullen och låt stå en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.