750 g
syrliga äpplen (gärna svenska vinteräpplen, innan de mognat helt)
2 tsk
kanel
1 msk
citronjuice
150 g
smör
50 g
vispgrädde
90 g
muscovadosocker
25 g
sirap
75 g
majsstärkelse
100 g
glutenfria havregryn
1/2 tsk
bakpulver
1 krm
salt
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en pajform och strö över kanel och häll på citronjuicen. Blanda.
Bryn smöret i en kastrull. Ta av från värmen och häll i socker, sirap och vispgrädde. Rör om. Häll i havregryn och rör om. Tillsätt majsmjöl, bakpulver och salt. Rör om till en slät smet. Bred massan över äpplena i formen. Grädda i ugnen i ca 35 minuter.
Den här pajen med havregryn är seg ochknäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Det blev en LCHF äppelpaj med en hemmagjord variant på vaniljsås. Men vi två vuxna som gärna äter sockerfria alternativ tyckte att den funkade och vi åt glatt upp det vi hade på tallriken
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpajoch hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Årets första äppelpaj från våra egna äpplen är här. Det är hösten som gör debut när äppelträdens frukt blir rödare och det närmar sig skörd och framförallt skördefest
Det är gott precis som det är, men kan också avnjutas med smör och en skiva ost. Det kan också brytas i mindre bitar och doppas i goda röror, guacamole eller tapenade t ex
Den här pajen var en av de maträtter jag bjöd på när UNT gjorde nedslag hos mig för drygt två veckor sedan, och det resulterade i sin tur i ett riktigt trevligt matreportage nu i söndags
Jag har länge tänkt göra en sådan här typ av äppelpajoch spånat och skissat på ett recept. Den här godingen till äppelpaj serverades till min kära pappa igår på fars dag
Serveras ljummen med glass eller vaniljsås Glutenfri bär- ochäppelpaj med hasselnötmjöl. Det behövs inte så mycket för att det ska sätta hasselnötskaraktär på pajen, och dessutom blir ju pajen glutenfri
Det här är några helt fantastiska små knäcken som sitter som smäck i munnen vad det gäller konsistens, smak, krispighet, storlek och ja det finns inget jag vill ändra på i det här receptet
Gör pajdegen i god tid och platta ut i vanlig pajform. Skålla ochskala mandeln. Skaka pannan så att nötterna rullar runt och passa så attde inte bränns
Denna gjorde jag glutenfri men ni kan ersätta glutenfritt mjöl till vetemjöl. Idag resulterade det i en knäckig rabarberpaj med salta jordnötter och timjan
Socker - ochglutenfriäppelpaj. Den är sockerfri, glutenfrioch (om man vill) även laktosfri. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.