Istället för plommon kan man ta fikon. 3 dl havregryn, 75 gr fiberhusk, 2,5 dl bovete, 2 msk sesamfrön, 2 dl solrosfrön, 2 tsk bikarbonat, 1 krm havssalt, 150 gr hackade ekologiska torkade plommon, 100 gr hackad mandel (inte för finhackad). Rör ihop 2 dl laktosfri fil, 4 dl mandelmjölk och 3 msk honung och blanda ned detta i grynblandningen. 150 gr hackade ekologiska torkade plommon,. 100 gr hackad mandel. 4 dl mandelmjölk
Den glutenfria pajdegen är helt fantastisk i smaken och konsistensen men det är egentligen ingen smördeg… den liknar mer en “vanlig” frasig pajdeg och är baserad på mandelmjöl och rismjöl
Frangipane200 g saltat smör, rumstempererat 200 g strösocker 2 ägg 200 g mandelmjöl ca 1 dl blåbär (svenska, går även bra att utesluta) 10-12 plommon (jubieumsplommon)
Inspiration till den här goda efterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, och med ett kul täcke av cornflakes, mandel och vit choklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Fräs lök, vitlök, pumpafrön, mandel och kryddor lätt i smöret i en vid panna. Häll i vatten, fond och katrinplommon och låt det sjuda 10 minuter under lock. 25 g sötmandel grovhackad. 100 g katrinplommon
Inkokta plommon. Skålla och skala mandeln och låt den torka. Picka plommonen med en potatissticka och sänk ned dem i det kokande vatten tills skalen spricker upp
Tillsätt mandel och häll upp sylten i varma glasburkar. Sjud plommonen i lite vatten under lock, ca 10 minuter, så att kärnorna lossnar från köttet. 1 kg plommon. 50 g mandel
Plommonkaka med mandel, citron och timjan. Hade några överblivna plommon kvar som inte hamnat i syltburkarna och eftersom jag har så svårt att kasta bort goda ting bestämde jag mig för att baka en plommonkaka
Rör ner mjölet, mandeln och rör tills du har en slät smet. Jag bytte ut dem mot plommon istället. Jag fick en hel påse av mamma igår - nu blir det plommontema mina vänner