1 Smält smör, sätt till mjölk. Värm till 37°.
2 Smula jästen i bunke. Häll på mjölken (37°)
+ salt och ägg. Blanda väl.
Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa till dubbel storlek c:a 30 minuter.
Gör under tiden fyllningen
3 Hacka löken fint. Fräs mjuk i smöret.
4 Bryn köttfärsen tillsammans med löken väl.
5 Smala av med kryddorna.
6 Rör ner gräddfil och äggulor strax innan
pirogerna fylls.
7 Ställ ugnen på 225°
8 Kavla ut degen. Ta ut rundlar c:a 14 cm
Lägg på fyllning.
Forma o toppa m. parmesan.
Låt jäsa c:a 20 min på plåt o pensla m. ägg
före gräddning.
9 Grädda c:a 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.