Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt en nypa salt. Petit choux är ett franskt bakverk som är fluffiga och lätta, och man kan fylla dem med vad som helst
Ta av kastrullen från värmen och tillsätt äggen ett i taget och vispa ihop till en slät smet. Idag har jag bakat de här goda petit chouxen efter att ha sett ett avsnitt av hela sverige bakar då de skulle göra munsbitar och den ena skulle vara en petit choux
Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning. 13 ägg. 1Receptet gäller för 12 st 75 g Arla® Svenskt Smör 2 dl vatten 2 dl vetemjöl 3 äggSätt ugnen på 200°
Låt svalna något och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning. Efter en del funderande föll valet på petit chouxer, som jag faktiskt aldrig har gjort tidigare
Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg. Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg
Häll smeten i en kall kastrull och blanda i ett ägg i taget. 3 st ägg. Spritsa smeten på en bakplåtspapper och tryck ut små runda former och lägg på varje petitesser choux degen och grädda i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter. 3 st ägg
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget. Dela bullen och bred på mandelmassan, klicka på hallongrädden, lägg på locket och pudra rikligt med florsocker