Tjingeling. I helgen fick jag ett riktigt sug efter att baka. Det hör förvisso inte till ovanligheterna men det brukar sluta i nån muffinsvariant, småkakor eller någon kladdkaka
INGREDIENSER. 100 g vit choklad. 150 g mjukt smör. 150 g philadelphiaost. 250 g florsocker. GÖR SÅ HÄR. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något
Canon EOS 7D + EFS 18-200 1. 3,5-5,6 IS. Den här tårtan är verkligen barndom för mig. Jag vet inte hur många gånger jag har ätit den hos mormor och min mamma har också gjort den sedan länge
Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver
Då var det avklarat. Kalaset för att fira att man blivit ett år äldre. Tänkte att det kunde vara trevlig att köra på en söndagsmiddag för nära och kära
Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm). Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
I min familj är Budapestbakelser ett säkert kort i alla festliga sammanhang. Vill man baka den själv istället för att köpa den på kondis kan man såklart variera den med allt från apelsinklyftor, till konserverade cocktailbär eller färska hallon
Mal nötterna och blanda med socker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner nötblandningen. Rita tre rundlar på ett bakplåtspapper, 22 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.