Det ryktas i alla fall att det ska bakas petit-chouer i kvällens program. Det bästa med petit-chouer är väl att man kan fylla dem med precis vad man vill och är sugen på
Steg 1 - Vetebullarna. 1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt ca 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölk- och smörblandningen
Idag har jag bakat de här goda petit chouxen efter att ha sett ett avsnitt av hela sverige bakar då de skulle göra munsbitar och den ena skulle vara en petit choux
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°, och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, kardemumma, salt, det mesta av mjölet och rumsvarmt smör i klickar och arbeta degen väl tills den släpper skålens kant
Baka petit choux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
75 g Arla® Svenskt Smör. 12 dl vatten. 12 dl vetemjöl. 13 ägg. 1Receptet gäller för 12 st 75 g Arla® Svenskt Smör 2 dl vatten 2 dl vetemjöl 3 äggSätt ugnen på 200°
Skär/klipp av toppen på petit chouxerna. Fyll hälften av petit chouxerna med creme fraiche, rödlök, dill och kallrökt lax och hälften med creme fraiche, dill, rödlök och röd caviar
Efter en del funderande föll valet på petit chouxer, som jag faktiskt aldrig har gjort tidigare. Jag gjorde två olika röror som jag fyllde petit chouxerna med och på ett enkelt sätt hade jag två olika tilltugg, så lika men ändå så olika
Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt kesella, smör i klickar, salt, kardemumma, socker och mjölet blandat med hjorthornssalt
Gör så här. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, ägg, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl blandat med hjorthornssalt
Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg. Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.