Favorit i Repris #3 Kvarterskrogens Pepparsås på mitt sätt Det här är min variant av en Pepparsås som vi hade på menyn, när jag jobbade på Kvarterskrogen i Östersund. Pepparsåsen var väldigt populär, jag kokade 10 liter åt gången. Pepparsås 1 Gul Lök 25 gr Smör 1 tsk Nymald Vitpeppar 1 tsk Mellanmald Svartpeppar Lite Cayenne ½ tsk Salt 1 tsk Worcestersauce 1 tsk Japansk Soya 1½ dl Rödvin 2 tärningar Ekologisk Grönsaksbuljong 1 liter Grädde 2 tsk Svart Vinbärsgelé Finhacka löken och fräs i smöret utan att den får färg
2 msk svart vinbärsgelé. Fräs smör och lök i en kastrull. Mortla grönpeppar och rosépeppar fint. Blanda allt med den frästa löken utom soja och salt och småkoka en bra stund, minst 20 minuter
Vispa ur pannan med buljong, grädde, rödvinsvinäger, vinbärsgelé och soya. 1 st köttbuljongtärning4 dl matlagningsgrädde1 tsk balsamvinäger1 msk svartvinbärsgelé1 tsk soyaMaizenamjöl + vatten till redningsalt och vitpepparPensla varje lövbiff med dijonsenap, lägg på ostskivor och vik ihop
Servera köttet med potatis- och purjolöksgratäng, pepparsås och sallad. 1/2 dl röd vinbärsgelé. 1. Fräs schalottenlöken till såsen i smöret i en kastrull