Kikärtsfärslimpa med pepparsås
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtsfärslimpa med glaze
  • 5 - 6 portioner ca 400 - 500 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetra eller 2 normalstora burkar med konserverade kikärtor
  • 2 morötter 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 2 ägg 2 dl ströbröd
  • 3 msk worcestershiresås (Originalet innehåller ansjovis men det finns en vegansk variant att köpa på nätet. Om du inte får tag i den kan du testa att byta till HP-sås)
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk rökt paprikapulver (går att ersätta med vanligt paprikapulver)
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 -3 krm salt
  •  
  • Glaze
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk paprikapulver
  •  
  • Övrigt
  • lite matfett till formen
  • Pepparsås
  • 1 tsk smör
  • ½ liten gul lök
  • 2 dl vatten
  • knappt ½ svampbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 ½ dl grädde
  • ½ msk torkade hela grönpepparkorn
  • ½ msk torkade hela rosépepparkorn

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.