5 - 6 portioner
ca 400 - 500 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetra eller 2 normalstora burkar med konserverade kikärtor
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 ägg 2 dl ströbröd
3 msk
worcestershiresås (Originalet innehåller ansjovis men det finns en vegansk variant att köpa på nätet. Om du inte får tag i den kan du testa att byta till HP-sås)
2 msk
kinesisk soja
2 msk
tomatpuré
1 tsk
rökt paprikapulver (går att ersätta med vanligt paprikapulver)
Jag kan erkänna att jag till en början var skeptisk till hela idén med att försöka förvandla simpla morötter till något som liknar bacon, men så tänkte jag på hur gott det är med morots'lax' och gav det hela en chans
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 2 dl torkade röda linser 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 1/2 blomkålshuvud 250 g körsbärstomater 1 lime salt och peppar 65 g babyspenat 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med mer peppar om man vill ha ännu hetare sås. Äntligen har jag fått till ett recept på pepparsås som både jag och sonen tyckte om, som dessutom var väldigt enkel att laga till
Jag lovade ju er receptet på pepparsåsen vi åt i fredagskväll. Finhacka en charlottenlök å fräs den lite tillsammans med en klick tomatpuré å mortlad peppar(ca 1 1/2 msk) i någon minut
av med mer svartpeppar. På kvällens grillfest hos grannarna blir vi kanske bjudna på deras goda pepparsås som jag smakade för första gången för någon vecka sedan och sedan dess har jag även hunnit göra den själv en gång också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.