Pasta aubergine vinäger recept

Pasta med tomater och aubergine

Pasta med tomater och aubergine

Häll i vatten, vinäger och oliver, låt det koka samman och smaka av med salt och peppar. Pasta Caponata är den tröst vi bjuder på här i det Mårtenssonska köket och receptet har vi lånat från Markus Aujalay som just kommit med en ny pastakokbok "Markus Pasta"
Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Skär sedan auberginerna längs med i fingerstora bitar. Tillsätt vinäger och tomater. Än en gång när det gäller pasta

Pasta med ugnsrostade grönsaker

Det här receptet funkar bra med många olika sorters grönsaker som går att ugnsrosta (tomater, zuchini, paprika, aubergine… )
Mozzarellapasta med aubergine

Mozzarellapasta med aubergine

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen
Lchfgnocchi med tomatsås och aubergine

Lchfgnocchi med tomatsås och aubergine

Det enda Najni egentligen saknar från tiden före lchf är just pasta, och detta recept är ett substitut så gott som något när pastasuget kommer smygande

Italiensk buffe

Pastasallad. Skiva auberginen och lägg på ett stort fat eller plåt. Lägg äggulan, vinägern och senap i en annan skål
Middag för 4 för 80kr (Reklamsamarbete)

Middag för 4 för 80kr (Reklamsamarbete)

Jag och min vän slängde ihop en supergod pastarätt med mozzarella och aubergine. Den här pastan är så krämig med mozzarellan som smälter i pastan och gyllenbrun mozzarella
Caponatagratäng med svarta bönor, mozzarella & sötpotatis

Caponatagratäng med svarta bönor, mozzarella & sötpotatis

De serverar den som tillbehör till måltiden, till rostat bröd eller som pastasås. För er som inte vet vad caponata är kan jag berätta att det är en siciliansk grönsaksröra som huvudsakligen består av aubergine, selleri, tomat, lök, vitlök, kapris, pinjenötter, russin och oliver
Enkel ratatouille – gott till det mesta

Enkel ratatouille – gott till det mesta

Servera till nykokt pasta, som tillbehör till en bit kött, som kanongod grund till en köttfärssås eller som ensamrätt tillsammans med stekt eller kokt ägg och kanske en bit bröd
En pastasås du vill ha mycket av - garanterat!

En pastasås du vill ha mycket av - garanterat!

Jag fastnade för en burk tapenade gjord med paprika, aubergine och squash. Det är ju lite olja, vinäger, aningen vitlök och andra kryddor i de här burkarna så det tänkte jag skulle kunna passa bra som smaksättare i en köttfärssås
Italiensk lövbiffgryta

Italiensk lövbiffgryta

Pasta eller Couscous. Skär auberginen i bitar. Häll på vattnet och vinägern och låt koka ihop. Fräs löken, vitlöken, auberginen och paprikan i olja i grytan
Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Varva grönsaker, keso, mozzarella och pasta i en (eller flera) ugnsfast form. Skiva auberginen och låt den koka med i några minuter
Tagliatelle med ostig grönsakssås och färsbiffar

Tagliatelle med ostig grönsakssås och färsbiffar

Här kommer färsbiffar sist i receptnamnet, och det är helt enkelt för att pastasåsen med grönsaker, cambozolaost, grädde och crème fraiche blir så förbaskat god att den förtjänar att stå först
Ljuvliga italienska knyten

Ljuvliga italienska knyten

Fördela aubergine/svamp och mozzarellabitar i groparna på pastan. Även att jag inte är något stort fan av pasta tyckte jag dessa knyten lät lockande när Lotta bjöd på dem
Ratatouille med kikärtor

Ratatouille med kikärtor

Ratatouille passar bra till både pasta, ris och potatis eller som tillbehör till kött, fisk och kyckling