Häll i vatten, vinäger och oliver, låt det koka samman och smaka av med salt och peppar. Pasta Caponata är den tröst vi bjuder på här i det Mårtenssonska köket och receptet har vi lånat från Markus Aujalay som just kommit med en ny pastakokbok "Markus Pasta"
Caponata härstammar från Sicilien och finns i många varianter men bör enligt alla konstens regler innehålla aubergine och kapris och vara lite sötsyrlig i smaken
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen
Det enda Najni egentligen saknar från tiden före lchf är just pasta, och detta recept är ett substitut så gott som något när pastasuget kommer smygande
Jag och min vän slängde ihop en supergod pastarätt med mozzarella och aubergine. Den här pastan är så krämig med mozzarellan som smälter i pastan och gyllenbrun mozzarella
De serverar den som tillbehör till måltiden, till rostat bröd eller som pastasås. För er som inte vet vad caponata är kan jag berätta att det är en siciliansk grönsaksröra som huvudsakligen består av aubergine, selleri, tomat, lök, vitlök, kapris, pinjenötter, russin och oliver
Servera till nykokt pasta, som tillbehör till en bit kött, som kanongod grund till en köttfärssås eller som ensamrätt tillsammans med stekt eller kokt ägg och kanske en bit bröd
Jag fastnade för en burk tapenade gjord med paprika, aubergine och squash. Det är ju lite olja, vinäger, aningen vitlök och andra kryddor i de här burkarna så det tänkte jag skulle kunna passa bra som smaksättare i en köttfärssås
Pasta eller Couscous. Skär auberginen i bitar. Häll på vattnet och vinägern och låt koka ihop. Fräs löken, vitlöken, auberginen och paprikan i olja i grytan
Här kommer färsbiffar sist i receptnamnet, och det är helt enkelt för att pastasåsen med grönsaker, cambozolaost, grädde och crème fraiche blir så förbaskat god att den förtjänar att stå först
Fördela aubergine/svamp och mozzarellabitar i groparna på pastan. Även att jag inte är något stort fan av pasta tyckte jag dessa knyten lät lockande när Lotta bjöd på dem