Skär eller bryt av den nedersta, ibland lite träiga biten, av sparrisen.
Lägg sparrisen, kokosolja och vitlökspulver i en fryspåse eller liknande. Se till så att sparrisen täcks helt av marinaden genom att skaka påsen.
Blanda parmesan, majonnäs och pressad vitlök i en bunke.
Lägg ut ett bakplåtspapper per portion och fördela sparrisen på dem.
Lägg laxen på sparrisbädden. Toppa med majonnäsröran.
Vik upp kanterna på bakplåtspapperet så det blir ett paket, det ska likna en calzonepizza.
Placera laxpaketen på en plåt och stek dem i ugnen i 12–15 minuter. Mät med termometer om du är osäker. Innertemperaturen bör vara 63 grader.
Garnera gärna med färsk dill och citron.
Marinera lax en med örtsalt, persillade, sweet chili och svartpeppar. Grillad lax är ju så gott. Och när man serverar den med en gräddig sås, grillad citron och salt baconlindad sparris, ja, då är måltiden fulländad
Eftersom kvällen gäst fördrog lax föll valet på det och kompletterades så med såsen och sparris. Med lite ytterligare vin samt grädde skulle man lätt kunna vispa ihop en riktigt god sås till en bit fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.